Category


Recreation

Niagara Falls State Park Cave of the Winds Experience

The rehabilitated Cave of the Winds Pavilion or “Cave of the Winds Experience” is designed to educate and entertain ticket holders during their wait for the famous Falls attraction. The new building program replaces outdated State Park offices and a Park Police barracks, and also includes multiple interactive Exhibit Areas, a new Theater and administrative..

Fort Niagara State Park Bathhouse

This new construction bathhouse at Fort Niagara State Park is designed to enhance the patron experience with a comfortable and safe facility. The building was designed with features that are sensitive to the park with a roof line that references the old fort’s south redoubt located adjacent to the storehouse. The building footprint, on the..

Shenandoah National Park Big Meadows Wayside & Skyland Lodge

HHL provided architectural and finish selection services for the renovation of 48 guest rooms operated by Delaware North at Shenandoah National Park. Located in historic cabin structures, the renovations were introduced to enhance the guest experience. New flooring, furniture, artwork, and toilet room fixtures were introduced to provide a refresh of the guest rooms. Ten..

Canalside Interpretive Structures

In March of 2017, HHL Architects was awarded a $1.3 million dollar contract with the Erie Canal Harbor Development Corporation for architectural and engineering design services designated for the “Canalside Interpretive Structures” project. The structures being considered are: Two open air pavilions allowing for a range of three-season programming, activities and possibility semi-permanent exhibits and/or..

Niagara Gorge Discovery Center Trailhead Facility

HHL Architects designed the Niagara Gorge Trailhead Facility as part of a larger project to expand and renovate the former Schoellkopf Geological Museum into the new Niagara Gorge Discovery Center. The facility was designed to serve as a gateway and a point of orientation to the Niagara Gorge Trail System, housing accessible public restrooms, a..

The Park Country Club of Buffalo: Locker Rooms Modernization

Following the successful 2013 West End Modernization clubhouse project, the Park Country Club determined that a complete renovation of the Men’s and Women’s Locker Rooms was necessary. The locker rooms had last been renovated in 1991 and were tired and dated. The objective was for the design aesthetic to complement the recent WEM Runyan casual..

The Park Country Club of Buffalo: Facilities Conditions Study Update

In January 2015, HHL Architects updated the 2008 Facilities Conditions Study for The Park Country Club. The extent of the facilities included the site, the 1927-built English Scholastic Style Clubhouse, all accessory buildings (pool bath house, grounds maintenance facilities, golf course), including vehicle and foot-bridges on the course. Designed by renowned clubhouse architect Clifford C...

The Park Country Club of Buffalo: Expansion & Renovations Study

In 2011, HHL was commissioned to prepare a design study for potential expansion and renovations to The Park Country Club main clubhouse. The study presented a proposed 5,300 s.f. addition and interior renovations to the 1927-built English Scholastic Style Clubhouse. The Club’s desire was for increased member casual dining/bar space and capacity. The HHL design..

The Saturn Club: Roof & Masonry Restoration

The Saturn Club: Roof & Masonry Restoration

In 2014, HHL designed the complete restoration of the Vermont slate roofs and flat roofs of the c. 1921-22 Saturn Club, a private member-only club situated in downtown Buffalo, NY. The 67,000 sf facility is a listed on the National Register of Historic Places by the US National Park Service, as well as a contributing..

HSBC Arena: Buffalo Sabres Locker Room Renovations

For the Buffalo Sabres, HHL Architects transformed an existing shower and sauna room at HSBC Arena into a new state of the art hydrotherapy room and shower area. HHL Architects worked with the Sabres’ designers to renovate and expand the main entrance hallway that enters into the players’ locker room. The new entrance includes custom..