The Park Country Club of Buffalo: Expansion & Renovations Study


< Back

The Park Country Club of Buffalo: Expansion & Renovations Study

Location
Williamsville, NY, USA
Year Completed
2011
Building Type
Planning
Size
N/A
Cost
$3,000,000
Client
The Park Country Club of Buffalo

In 2011, HHL was commissioned to prepare a design study for potential expansion and renovations to The Park Country Club main clubhouse. The study presented a proposed 5,300 square foot addition and interior renovations to the 1927-built English Scholastic Style Clubhouse. The club’s desire was for increased casual dining/bar space and capacity. The HHL design was sympathetic to and contextual with the original clubhouse detailing and design by acclaimed architect Clifford C. Wendehack.

The curved gable-form of the proposed 2,650 square foot member’s Grille/Bar addition was proposed to be constructed of matching brick and stone with heavy slate roofs, steel doors and windows. Interiors and furnishings were consistent with the Arts & Crafts style of the main clubhouse with bluestone floors, coarse plaster walls and ceilings and hand-hewn wood timber roof trusses. Related work included restoration of the octagonal shaped Grille Room space and the member’s informal entry. After full member approval, the project was then designed and constructed in 2012-2013.

< BACK