The Park Country Club of Buffalo: West End Modernization


< Back

The Park Country Club of Buffalo: West End Modernization

Location
Williamsville, NY
Year Completed
2013
Building Type
Renovation/Addition
Size
N/A
Cost
$3,250,000
Client
The Park Country Club of Buffalo

In the Summer of 2013, the construction of the West End Modernization project at Park Country Club was completed. This culminated from the Grille Expansion Study that HHL prepared in 2011. The project comprised of a 5,3000 sq. ft. addition and interior renovations to the 1927-built English Scholastic Style Clubhouse. The Club’s desire was for increased member casual dining/bar space and capacity. The HHL design is sympathetic to, and contextual with the original Clubhouse detailing and design by acclaimed early 20th century clubhouse architect Clifford C. Wendehack.

The elegantly curved gable-form of the proposed 2,650 sq. ft. member’s Grille/Bar addition was constructed of heavy timber with matching brick and stone, heavy slate roofs, metal doors, and windows. Interiors and furnishings are consistent with the Arts & Crafts style of the main Clubhouse formal spaces with colorful patterned carpet floors, coarse plaster walls and ceilings, and hand-hewn wood timber roof trusses.

Related work included restoration of the original 800 sq. ft. octagonal shaped Grille Room space and the member’s informal entry.

< BACK