The Center for Hospice & Palliative Care: Mitchell Campus Renovation


< Back

The Center for Hospice & Palliative Care: Mitchell Campus Renovation

Location
Cheektowaga, NY
Year Completed
2015
Building Type
Renovation/Addition
Size
32,000 sq. ft.
Cost
$6,100,000
Client
Hospice Buffalo

HHL Architects was selected to design renovations to the Mitchell Campus buildings to improve and enrich the client experience. The Hospice House, which is part of the campus, includes private rooms with cathedral ceilings, a large kitchen and dining area where family members may cook and eat together, two spacious family lounges with a library and children’s activities, a large living room complete with French doors which lead to a patio, and a beautiful walkway surrounding wooded grounds. In addition, the Hospice House has a visitor room for overnight stays, a laundry area and an adjacent chapel.

The goals for this project include making each room more unique and comfortable for the patient and family, improving the environmental controls, making each room more efficient for Hospice caregivers and volunteers, increasing natural light, improving artificial light, and incorporating built-in cabinets and better furnishings, all to help make the setting more respectful and home-like.

To meet the above goals, HHL Architects is collaborating with the end users for the conversion of 10 house beds to inpatient level of care, redesigning 16 patient rooms in the inpatient unit, expanding the nurses stations and clinical offices, in addition to redesigning the patient entrance/exits, main lobby and common areas.

< BACK