Niagara Falls State Park Cave of the Winds Experience


< Back

Niagara Falls State Park Cave of the Winds Experience

Location
Niagara Falls, NY, USA
Year Completed
2017
Building Type
Renovation/Addition
Size
6,125 sq. ft.
Cost
$3,750,000
Client
Niagara Falls State Park

The rehabilitated Cave of the Winds Pavilion or “Cave of the Winds Experience” is designed to educate and entertain ticket holders during their wait for the famous attraction. The new building replaces outdated State Park offices and a Park Police barracks, and includes multiple interactive exhibit areas, a new theater, and administrative offices. Modifications to the building include replacement of a low disjointed roof line with a larger and higher traditional hip roof meant to increase ceiling heights and unify the buildings numerous additions. Other improvements include the addition of an outdoor timber frame portico and new entry.

HHL completed previous improvements to the building in 2016 including the restoration of the Original Pavilion façade and renovation of the existing Tenant controlled Retail and Concession operations. That work included the introduction of an all glass façade system to remove visual barriers and simulate the open condition of the original Goat Island Pavilion.

< BACK