Chautauqua Institution Athenaeum Hotel: Lobby Upgrades


< Back

Chautauqua Institution Athenaeum Hotel: Lobby Upgrades

Location
Chautauqua, NY, USA
Year Completed
In Progress
Building Type
Renovation/Addition
Size
5,000 sq. ft.
Cost
N/A
Client
Chautauqua Institution

This interior design renovation project at the Athenaeum Hotel encompassed the historic hotel lobby and reception spaces. Phase I of the project included a new interior color scheme to brighten the space, a mix of contemporary and classic furnishings, and drapery which refresh the look and feel of the lobby while preserving the historic character of the hotel. An artwork scheme was developed to cohesively integrate photographs of historic Chautauqua throughout the lobby.

Phase II is set to be completed at a future date and will include a complete replacement of the existing lobby drop ceiling with a more historically appropriate option. The design will also address the existing problems the lobby currently has with sound control by incorporating solutions for better acoustic performance. This phase also includes new light fixtures including contemporary chandeliers, pendants, and sconces.

< BACK